Matkat arkisto

Opintomatka

Yhdistys järjestää jäsenille suunnattuja opintomatkoja.

Juustomestari Salvador Maura esittelee juustolansa (Formatgeria mas d’Eroles) valikoimaa kypsytyskelarissa.
Fromatgeria Moli de Ger juustoherkkuja Kataloniasta

Matkojen tarkoituksena on ammatillisen näkemyksen avartamisen ja oppimisen lisäksi luoda jäsenille mahdollisuuksia verkostoitua.
Matkat kohdistuvat perinteisiin tai nouseviin juustonvalmistusmaihin Euroopassa. Vierailukohteita ovat juustoloiden lisäksi mahdollisuuksien mukaan muut elintarvikealanlaitokset, laitevalmistajat ja usein jokin paikallinen nähtävyys. Matkat ovat kestoltaan n. 4 päivää.

Kataloniaan 2016
Viimeisin matka tehtiin Espanjan Kataloniaan keväällä 2016. Matkalla tutustuttiin Pyreneiden alueella neljään paikallisia erikoisuuksia valmistavaan artesaanijuustolaan:
FORMATGERIA BAUMA formatgebauma.com,
FORMATGERIA MAS D’EROLES masderoles.com,
FORMATGERIA MOLÍ DE GER molideger.com
FORMATGES DE MERENGES gastroteca.cat
sekä yhteen Espanjan vanhimmista juustokaupoista Formatgeria Eugene formatgeria-eugene
ja Torresin viinitilaan ”Winery in the Penedès” torres.es lähellä Barcelonaa.

Linkit viimeisimpien matkojen matkakertomuksiin:

La Seu d’Urgell juustokuppa Formatgeria Eugene on perustettu 1920.

2011 Saksa Itävalta
2013 Englanti