Vuoden juustomestari

”Vuoden juustomestari” valittiin ensimmäisen kerran 1984 Finnconsum messuilla messujen päätoimikunnan toimesta. Tämän jälkeen vuoden juustomestarin on valinnut SJY:n johtokunta. Vuoden juustomestarin valinnan perusteita ovat: ”Hän on merkittävällä tavalla ollut kehittämässä juustonvalmistuksen ammattitaitoa, juuston laatua ja taloudellista valmistusta”.
Ensimmäinen vuoden juustomestari oli  isännöitsijä Jukka Salmela (Lappeenrannan Osuusmeijerimeijeri). Vuoteen 2016 mennessä vuoden juustomestari on nimitetty 16 kertaa.

Vuoden juustomestari 2016
Vuoden 2016 juustomestarin Peter Dörig (Herkkujuustola OY) valintaa yhdistyksen puheenjohtaja perusteli seuraavasti:

Vuoden juusomestari 2016 Peter Dörig
Vuoden juusomestari 2016 Peter Dörig

”Hänellä on vuosien kokemus juuston valmistuksesta, hän on laajentanut ja monipuolistanut suomalaista juustovalikoimaa ja tehnyt monesta tuotteesta suomalaisten rakastamia herkkuja, hän on suomalaisen juustokilpailun kestomenestyjä ja sopii mainiosti vuoteen 2016, kun juhlimme suomalaisen juuston 160 vuotisjuhlaa, sveitsiläisen juustomestarin Sippolassa aloittamaa työtä jatkaa vuoden 2016 juustomestari – Peter Dörig”.
http://www.herkkujuustola.fi/