Laatukilpailut arkisto

Juustojen laatukilpailut arkisto

Laatukilpailu 2016
Laatukilpailuun osallistui 20 juustonvalmistajaa kaikkiaan 125 juustolla. Juustot arvioi viisi arviointiryhmää neljässätoista sarjassa. Ensimmäistä kertaa laatukilpailuun osallistuivat myös rahkat, sarjaan osallistui kaksi valmistajaa neljällä tuotteella.
Suomen parhaaksi kypsytetyksi juustoksi kilpailussa arvioitiin Valio Oy Haapaveden tehtaan valmistama Valio Oltermanni® Täyteläinen. Valio Oy Joensuun tehtaan Viola® kevyt Kolme pippuria tuorejuusto laktoositon valittiin Suomen parhaaksi tuorejuustoksi.

Linkit viimeisten laatukilpailujen tuloksiin ja kilpailuselostuksiin
Kilpailuselostus 2016               Laatukilpailun tulokset 2016
Kilpailuselostus 2014               Laatukilpailu 2014 tulokset