Lokakuu Silva Mustatorvisieni -sulatejuusto

Silva Mustatorvisieni juustolevite

Lokakuun kuukauden juusto – Silva Mustatorvisieni -sulatejuusto – tuo sienimetsän pöytään talvellakin.

 

Silva Mustatorvisieni on helposti levittyvä, maukas ja korkeatasoinen sulatejuusto, jota voidaan käyttää levitteenä ja ruuanlaitossa.

Silva Mustatorvisieni sisältää peräti 8 prosenttia sientä. Jokilaakson oma juustopohja täydentää mustatorvisienen makua muodostaen sienen ja juuston maistuvan liiton. Juustopohjassa käytetään tarkoin valikoituja suomalaisia juustoja.

Jokilaakson Juuston toimitusjohtaja Esa Luomanperä muistelee Silva Mustatorvisienen alkutaipaletta: ”Hankimme kaikki yleisimmät ruokasienet ja valmistimme niistä koe-eriä, joita maistatimme asiakkailla ja tuttavilla. Mustatorvi oli ylivoimaisesti suosituin, sillä se oli sienistä voimakkaimman makuinen. Mustatorven maku tulee juustossa ihan eri tavalla esiin kuin esimerkiksi kantarelli tai herkkutatti.”

Toimitusjohtaja Esa Luomanperä ja pala sulatejuuston raaka-ainetta

 

 

 

Voimakkaan makuisen mustatorvisienen makua ei tarvitse keinotekoisesti korostaa arominvahventeilla, siksi se sopii täydellisesti osaksi korkealuokkaisten Silva-sulatejuustojen sarjaa.

”Silva on gourmet-sarja, jonka juustoissa käytetään aitoja makuja ja puhtaita, laadukkaita raaka-aineita”, Luomanperä kertoo.

Ainoa vaikeus Silva Mustatorvisienen alkutaipaleella oli luotettavan sienentoimittajan löytäminen. Sulatejuustoa haluttiin valmistaa ympäri vuoden, mutta kotimaisia mustatorvisieniä oli heikosti saatavilla sienestyskauden ulkopuolella. Sopiva toimittaja löytyi, diili solmittiin ja mustatorvisienen suosio ruokasienenä on kasvanut vuosi vuodelta.

Jokilaakson Juusto valmistaa Silva-sulatejuustolevitteet käsityönä Jämsän tehtaallaan. Muita makuja ovat mustatorvisienen lisäksi mm. savuporo, savumuikku ja chevre. Tuotteet valmistetaan ensiluokkaisista raaka-aineista ja niissä käytetään mm. kotimaista muikkua sekä kylmäsavustettua poroa.

Silva Mustatorvisieni-parsakaalijuustopasta

Silva mustatorvisieni-parsakaalijuustopasta 4 annosta
Valmistusaineet:
1 rkl öljyä, 1 porkkana paloina, 1 parsakaali nuppuina, 1 sipuli hienonnettuna, 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna, suolaa, vastajauhettua mustapippuria, 2 dl tomaattimurskaa, 150 g Silva mustatorvisieni juustolevitettä, 1 dl hienonnettua persiljaa, 1l keitettyä pastaa

Kuullota kasvikset ja sipulit öljyssä. Mausta ja lisää tomaattimurska sekä Silva mustatorvisieni juustolevite. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää persilja ja sekoita joukkoon pasta.

Resepti: Maija Silvennoinen